28.07.2013 г., 16:34 ч.

Почти дяволско 

  Поезия » Любовна
1021 0 6

„Дявол знае кой дявол те прати,

да се любиш със своята същност.“

Павлина Йосева – Пинче

 

 

И какво, ако Дяволът днес е решил

да танцува по топлите устни на здрача…

И, навярно, страстта в този миг е платил –

да е луд от мечти и… от обич да плаче…

 

Да, и Дяволът може да плаче… А там

зад предела на дълго жадувано време

той се взира в душата ми - жаден и ням,

със надежда, от теб в този миг да ме вземе…

 

Няма как. Точно тук аз съм толкова с теб.

Гръб обръщам на Дявола, скрит вътре в мене.

Аз от него научих как любов се краде,

затова точно той няма как да ме вземе…

 

Като Дяволът, днес съм безсрамно добра,

щом успях да открадна твоя свят и мечтите…

Той до късно отвън ще вали в самота,

полудял, че по тебе ми бягат очите…  

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??