19.07.2019 г., 18:24 ч.

Подпис: Щастлив съм!... 

  Поезия » Любовна
770 8 12

От днес броя ги – трийсет броя. 

И след последното стихотворение – 

наистина ще бъдеш само моя. 

С ръце, докосната и вдъхновение... 

И ще замлъкне тази гара. 

И птиците, моторни. Хората. 

А времето ще спре за двама ни, 

и няма никога да се повтори... 

Ще чакам с трепетно вълнение. 

И взор в тълпата от пристигащи. 

Без дъх от толкоз нетърпение, 

че идвайки не си отиваш... 

Тогава ще те вкуся с устни. 

С ръце ще те обгърна цялата. 

Държа те. Няма да те пусна. 

Ще стискам нежно и до бяло... 

А после само ние ще си знаем. 

Светът ще заблести от тази обич. 

Животът – толкова нетраен, 

за вечност Господ ще помоли... 

От днес броя ги, всички дни. 

И дойде ли такъв,без стих, написан – 

ще хвърля химикалката. На празен лист – 

ще се подпиша просто със – Щастлив съм!.. 

 

Стихопат.

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??