Плод отрупал е земята родна.
Освободен, вятърът прогонва птиците
далеч от бащин дом.
Ронят се листата тихо, всичките –
а дървото с поглед е смутен.
Невинни, цветята казват "сбогом"
и спуска се мъгла.
Лежат в земята скрити, нови семена
адресирани за пролет.
Есенна картина, мила!
Сива. Тишина.
Едно сърце очаква
нова обич с протегнати ръце.
© Василка Ябанджиева Всички права запазени