25.02.2020 г., 19:10 ч.

Подреден първокласник 

  Поезия » Хумористична, За деца
513 0 3

Христо Христов малък първолак,

ох на мама, ох на тати благ!

Все разхвърлян и отнесен,

май светът му идва тесен.

 

През вратата бързо литва

и обувки запокитва.

Лявата пред прага чака,

дясната се губи в мрака.

 

Мята чанта на дивана

и захапва кроасана.

Де ли якето остана,

а чадърчето на мама?!

 

Вечер дрехите съблича,

столът на балкан прилича.

Риза – сгъната "на клон",

панталон – досущ акордеон.

 

Сутрин бързо се нервира,

че чорапа не намира:

– Мамо, няма го чорапааа!

– Сине, лапна го долапа!

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Дочка, Краси!😄!
  • Справя се отлично! После ще си намеря някоя подредена... цял живот ще е подреден...
  • Разбираемо за всеки
    що е бил по таз пътека.
    (Първолак на стрес откликва)
    Порасте ли ще привикне.
Предложения
: ??:??