28.05.2018 г., 11:04 ч.  

Подслон за душата 

  Поезия
1094 3 8

Не ме въздигай нито принизявай.

Не ме рискувай и не ме пази.

Не ме моли, не ми и заповядвай.

Не ме пилей нито събирай ти.

 

Не ме загубвай нито ме намирай.

Не ме пали, недей да ме гасиш.

Не ме събуждай и не ме приспивай.

Не ме поваляй нито да крепиш.

 

Не ме кради, но и не ме дарявай.

Не ме оплювай нито ме хвали.

Не ме трови и лек недей ми давай.

Не ме разплаквай нито весели.

 

Единствено от тебе ще поискам,

да се огледаш в моите очи

и да откриеш слънчевият пристан,

душата дето ще ти подслони!

© Данаил Таков Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Накъде вървиш, човеко? »

23 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??