27.11.2016 г., 16:07 ч.

Поетът и жената 

  Поезия » Философска, Друга
785 3 5

Поетът и жената 

 

Поетът обича всички жени в света,

харесва ги, желае ги, преди А и сега.

С чувство искрено и малко Тъга,

търси в очите им,в сърцата им Любовта!

Да намери НЕЯ, единствената... Тя!

Показва, разказва за нея, за Любовта,

за Сърцето си, събрано пак от късчета!

А дали Поетът е само за една жена,

разкъсва се, раздава се в своята творба!

Когато я намери, ще успокои ли неговата душа?

Ще го очаква в къщи тя сама,

спокойно-неспокойна, с мисъл за него една.

Не би го ревнувала, не трябва, знае това!

Той не е само нейн, той е на света!

Пише, ще остави след себе си някаква следа,

освен своите потомци, своите деца!

Ако наистина това е Тя,

ще остане, ще бъде до него до края!

Поетът пише и се надява,

да прочете някой, някога Това,

което мисли, казва, пише за Хората!

За Ценностите в Човека от преди,

за Сега!

А до него винаги да бъде Тя –
 истинската му Жена!

 

 

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??