6.08.2014 г., 13:52 ч.

Погледни го влюбено 

  Поезия
469 0 7
Залезът, видимо, беше вбесен -
ядно в палитра превърна небето.
После очите си сведе смутен
и теменужено стана полето.

Вятър-вечерник размаха ветрило
горе, на розови облаци, седнал.
Нейде обади се нощното пиле -
пееше сякаш му е за последно.

Залезът трябваше да си върви.
Някак самотен зад хълма заседна.
Пита се, сигурно: „А утре дали...?“ -
влюбено някой ще го погледне.

Радост Даскалова

© Радост Даскалова Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??