19.07.2024 г., 16:53 ч.

Пожарите 

  Поезия » Гражданска
188 0 0

В моменти на изпитания се вижда

каква стойност имаш, дали си годен!

На пострадалите никой не завижда,

тежка е съдбата на човека народен!

 

На хората къщите пламъците изпепелиха,

сетиха се накрая за хиляда лева "обезщетение"!

А те помежду си порциите си разпределиха,

реагираха на бедствията с голямо закъснение!

 

"Големи" грижи за народа полагат, няма що,

някои от тях с милиони здраво се налапаха!

Но тук искам да попитам народа наш:"Защо

избираш хора, що за кой ли път те разплакаха!?"

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??