27.03.2024 г., 19:49 ч.

Пожелах теб, посока и път 

  Поезия
87 1 2

От надежда отгледах си плод,

сбрах го в шепа - парченце поука.

Пожелах си за този живот,

още малко късмет и сполука.

 

За да може, щом срещнем се пак

на един кръстопът изоставен.

Аз да нося цял сноп полски цвят,

ти, венец да сплетеш - „незабрава“.

 

И ще слеем душите в една,

предусетили път и посока.

Ще разперим отново крила -

тази обич бленува - „високо“

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??