24.05.2020 г., 14:31 ч.

...покълва пак доброто - непогазено 

  Поезия » Философска
389 8 10

Животът ни е овехтяла книга
и ние - лудостта ни е доказана,
в минутите, в които дъх не стига,
изписваме душата си наказана.

Животът ни е листи избледнели
и  капчици мастило, поразмазани.
И в нощите, в които сме летели -
рисуваме звезди - недоразказани.

Животът ни е шепа древни знаци,
които Бог рисува - на белязани
За другите навярно сме глупаци
и кичат се с крилата ни отрязани.

Животът ни е плодородна нива
и сеем семе с кръв и зной опазено.
Наивността ни - камъче убива,
покълва пак доброто - непогазено.

 

-----------------------------------------------

Времето е пясък, животът е вода, думата е вятър. Внимателно с тези компоненти, за да не се получи кал!

 

Честит празник откровенци!

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??