20.12.2007 г., 15:34 ч.

Поле от макове 

  Поезия » Друга
1536 0 19
 

                ПОЛЕ ОТ МАКОВЕ

 

Пак не вярвайте - летя, летя в небетата,

усмихнал гарите със тъжни влакове

и бродя в вълча зима по полетата,

сред пурпурно разцъфналите макове.

 

И викайте! Косите ми са пак разпръснати -

не траят гел, крещят по остри ножици,

но тях плетат ги на ветровете пръстите,

лудешки сочещи към... невъзможното.

 

Пак смейте се! Не вие сте богатите!

Приказвайте! Не вярвам на словата ви -

"с мечтите ти се хранят глуповатите''.

Вълчо време! Аз топля се в поле от макове.

 

13.12.07.

© Ивайло Яков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??