5.01.2018 г., 21:04 ч.

Пòлети 

  Поезия » Гражданска
546 0 3

 

Такава една чудна и толкова хубава бъркотия е животът!
                                        Димитър Талев "Железният светилник"

                                                   

                  

От яростни дни на греховна замяна,
когато в сърцата кървят небеса –
тогава Мария ще дойде засмяна,
и твоите сълзи ще трие с ръка.

Природата пее. Кокиче ме вика.
Поляни зелени. Износен воал.
Високо се смее ленива старица,
до своята къща и коте заспало.

Портрети на хора, които ги няма,
висят на стените, пробити с пирон.
Дюшеци говорят. Студена промяна
отново разля се из топлия дом.

Останах без залез, облечен в костюми.
Отидох при изгрев, надежда една.
По пътя си стръмен получих куршуми.
И бавно се горе издигнах – звезда.

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??