9.09.2022 г., 11:04 ч.  

Политически безпътно 

  Поезия » Гражданска
215 5 0

ПОЛИТИЧЕСКИ БЕЗПЪТНО

 

Назрява бунт и времето е въ́лче .

Мълчанието не е диалог.

Ще имам ли кураж – да се опълча

срещу поредния измислен Бог?

 

Живях в подмолите на две епохи

За трета – няма да ми дойде ред.

Навярно грешно някому се молих,

но не потекоха реки от мед.

 

Додея ми от медиен скрибуцък,

омръзна ми да бъда все – На нож!

писна ми от цветни революции,

а да не струва вярата и грош.

 

Как всеки къта личната си злоба –

като безценен рядък диамант.

Дано сълзата ми продъни джоба

на някой ненаситен интригант.

 

Безпътно е и коренът – където

подирих отговора, излиня.

Щом крепостта отвътре е превзета,

кому е нужна моята война?

© Валентина Йотова Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??