28.08.2011 г., 8:15 ч.

Поне за минутка 

  Поезия
956 0 9

Не искам да живея във векове,

в които да съм себе си е грешно!

В които ме разкъсват зверове,

за моите думи, мисли! (Безутешно)!

 

Не искам да ме слагат в стереотип,

да ми казват как трябва да се държа.

В мене те да виждат прототип,

а с поведението си, че ценности руша!

 

Не искам да ме съдят и изгарят

на клада като Салемска вещица.

Всички грехове да ми стоварят,

че по два пъти обичам - да съм безсрамница!

 

Не искам вместо Бог да ме наказват,

да живея по нечии чужди правила.

Правилния път да ми показват

към Рая! Да, наистина не искам това!

 

Не искам да ме правят марионетка,

да се радвам на своята псевдо победа.

Не може ли поне за минутка

всеки само него си да гледа?

 

 

© Ванеса Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??