14.04.2010 г., 22:08 ч.

Понеделник 

  Поезия » Хумористична
645 0 5

Понеделникът ми е червен,

малко стресов е за мен.

След уикенда почивен

пак е ден оперативен.

Улиците пак са пълни,

няма как да се обърне.

Светофари не работят,

всички свиркат и се потят,

булевардите са ужасия,

по кръстовищата олелия.

Пак в задръстване попадам,

в нервна криза пак изпадам.

Уж начало е, а май

иска ми се да е край.

Преди девет пак успешно

в офиса пристигам спешно...

Всичко днеска се налага

да се свърши за веднага.

Кръвното ми става двеста,

чудя се кое къде да вместя

и сърцето ми вибрира,

и умът ми не разбира.

Що за ден е понеделник,

че се чувствам като пленник

на умората и стреса

в лудницата на прогреса.

Ала свършва се и ето

вдигам поглед към небето,

вдишвам леко със въздишка,

време ми е за почивка.

© Десислава Бузова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??