28.01.2020 г., 23:51 ч.  

Понякога 

  Поезия » Друга
394 3 4

Понякога държа се безобразно
и с криви ноти в прави петолиния
и в гневен стих написан, да те дразни,
изписвам ти присъдата –  под линия.

 

Понякога си спомням младостта си,
пробужда се онази – непокорната.
И смело-безразсъдна в дързостта си,
оспорвам до прегракване безспорното.

 

Понякога от кожата си тясна
излизам и изригват пак вулканите.
И остарях, но няма да порасна,
а ти и старостта ще си останете.

 

Понякога с добро ме споменете,
на гробища за мене не раздавайте.
Аз мразя, знаеш, къса ли се цвете.
А да съм мъртва, хич не се надявайте!  

 

Понякога ще идвам невидима,
звезди и котки ще прегръщам сънени.
Така ще знаеш – тук съм и ме има.
Ще ме намериш по пътеки трънени.

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??