И казват, че животът е море,
че силните плувци ще оцелеят.
Пък аз не плувам, но ми е добре,
защото много хитрини умея.
Завихри ли ме буря - тъй, без знак,
на лека перушинка се превръщам.
Вълните ме подмятат, няма как -
напред ме хвърлят и назад ме връщат.
Е, може да не стигна до брега,
но знам, че няма и да се удавя.
Та, чухте ме. Кажете ми сега -
кой по-добре с морето ще се справи?
© Елица Ангелова Всички права запазени
стихът ти е страхотен и много истински!