18.09.2020 г., 15:47 ч.

Портрет на живота 

  Поезия » Друга
351 2 7

Научих се, че скъпите неща
от никой магазин не се купуват.
Изправен пред очите на смъртта,
разбираш, че животът си е струвал.

Животът си е струвал всеки ден,
когато и в сълзи те е повалял.
Животът е борба за теб и мен
и трудното начало след провала.

Научих, че тъгата е стъкло,
което реже хиляди усмивки.
Човек е нежен в своето ядро,
а всичко друго сякаш е заливка.

Научих се, че няма от какво
душите ни в деня да се страхуват.
Животът е красиво колело,
което към безкрая си пътува.

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??