9.11.2017 г., 16:54 ч.

Последният валс 

  Поезия » Гражданска
469 1 0

                                                             Доста се биха в гърдите,

                                                             че носят промяната през ноември,

                                                             гюрултията беше голяма,

                                                             както през някогашния септември.

                               

                                                             Но не стана по-различно от това,

                                                             което го е направил Илия...

                                                             Облякъл се уж в нови дрехи,

                                                             погледнал се – пак в тия!

                             

                                                             Смениха вълчата с овча кожа,

                                                             няколко цвята на знамената,

                                                             крадоха кой как може,

                                                             че такива били времената!

                             

                                                             Последният валс продължиха години,

                                                             дълго плуваха между двата бряга,

                                                             построиха си дворци и на роднини,

                                                             път на народа за чужбина да бяга!

                                                   

                               P.S.  Поздрави на всички, признаващи и непризнаващи демокрацията

                                    и Десети ноември, Откровенци!

                                                                   

© Никола Яндов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??