На студения плаж сред човешки боклуци сред пепел и прах
На мъгливия бряг пристан последен за уморени тела
Отворих очи
След битки печелих и губех проливах и своя и чуждата кръв
победите нижех на меча с мрака пропит
Отворих очи
Стъпки в безкрая - заглъхват
вятърът виеше в здрача червена луна като кръв
бавно изтичаше от нямото тяло
Отворих очи
ужасът на вратата ми хлопаше
ръка се протегна към студена стомана
слети в едно те нивга не губеха
Отворих очи
на плажа студен
Отворих очи в кървава локва лежах
последният залез угасваше
© Карлос Димостракиос Всички права запазени