7.10.2007 г., 1:00 ч.

Последно 

  Поезия
571 0 2
Устните замръзват за вечна тишина.
С очи поглъщаш всичко за последен път.
И тръпките полазват изстиващата плът.

Ръката се отпуска на бялата завивка.
Юмрукът се разтваря - безжизнен, уморен.
А слънцето безчувствено залязва за последно.

И нощ от сенки се разстила.
Покрива те сребрист воал.
Сърцето в лед се е обвило.
Душата ти е призрак бял.

И ти умираш...
И последни са тези пръсти по клепачите.
Долитат хлипания до ушите ти.
А после се обгръщаш във мълчание.
И... мъртви са сега страните ти...

© Александра Михалева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??