3.12.2019 г., 7:48 ч.

Последствие 

  Поезия » Друга
435 1 0

Лек световъртеж ме захапва

като примка.

Жадно разплитам следствия

и мотиви, като унесен

в дрямка.

Въпросите излишни са!

В безмълвие наум си нижа,

подбраните думички

събличам

полека.

 

Времето лети и не спира,

тихо ми е напоследък!

В небесните простори -

мелодия дива.

Скоро зима

ще завие...

 

Пътник съм - земен

и довереник за дълъг път.

Не съм прекършен от страх

и съмнение от мисълта за летене.

Галеник на съдбата си не бях, 

нито пък опърпан от

видение.

 

Ти Творецо,

дай ми още малко сили!

После - прибери ме!

 

02.12.2019

 

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??