18.03.2020 г., 10:21 ч.

Поспри се! 

  Поезия » Друга
685 8 16

Човече, спри се! Бързо остаряваш –

в амбиция за власт и за пари.

Косите твои рано побеляват.

Очите уморени погледни!

 

Но ти не можеш! Днес са ослепели.

От блясъка на целия разкош.

Товар кипи във сивите ти вени –

душата чезне в полунощ.

 

Нима кажи, ще вкусиш лукса?!

С пресъхващ апетит от завистта.

Със злобата повярвай! Тук са.

Щастлив ли си без радостта?

 

И само малкото сърце ще чуе –

молитвата на праведната самота.

Съдбата ти - от хълма - тъжно вие...

Поспри се! Остаряваш в младостта!

© Цветето Б. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??