14.11.2018 г., 21:37 ч.

Посветено 

  Поезия » Друга
737 6 5

Замлъкна дворът. Прекатурен,
без дим от лани спи коминът.
Току удавени от буря,
тревясват лозе и градина.
 

И птици, тука нежелани,
плода кълват. Но те не пеят.
Струи от жарките му рани
кръвта и сигур' киселее.
 

Плода кълват (ако го има);
пирът е кратък и безмълвен.
Струи кръвта и по̀ опива
пръстта, която те погълна.

© Александър Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??