5.06.2018 г., 2:33 ч.

Повелята на Зората 

  Поезия » Любовна, Гражданска, Друга
411 4 11

Зората ме помоли да постеля,

божурени листа по твоя път.

И аз изпълних нейната повеля –

разпръснах кадифе и розов цвят.

 

Че твоята снага да стъпва в меко

и пътят ти да блесне очертан.

Със багрите на пролетното ехо –

в мистичност той да бъде извървян.

 

А щом достигнеш края на листата,

ще има там само една душа,

едно сърце и колене в земята.

Дочаках те – жадувана мечта!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??