Пра- правнуците на траките
Тракийските пра - пра внуци,
като хали, като башибозуци,
по тъмна, безлунна доба
копаят могили, оскверняват гроба.
Царско или на велможа ложе
да се познае вече не може.
След набега апашки на пра - внука
останала е руина, зарината в боклука.
Минало зачеркнато със замах,
на народ с история велика,
от беден в главата ,,сиромах",
продал си душата за антика!
© Никола Яндов Всички права запазени