17.02.2020 г., 18:34 ч.

Преди миг 

  Поезия » Пейзажна, Друга
624 0 4

Размаха крилца,
устреми се в безкрая -
една гиздава птичка
с разкошни перца.
Изви грациозно
изящната шийка,
запърха към някаква
дива гора...
Изчезна за кратко,
и даже замлъкна.
А после се върна...
Сякаш беше съдба.
Удари се тъпо в кола
и потръпна,
с отворена човчица -
мъртва душа...

 

А само преди миг
тя имаше бъдеще...
И само преди миг
замахна смъртта...

Сега е телце
върху гаден асфалт...

© Геновева Симеонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??