Не може да се разгадае
безмълвното предпочитание
на понякога пред винаги,
отсъствие пред тръпнещ скут,
и черната летяща точка в затворено око
пред огромно глухо падане,
и гатанка по ъглите пред дъх,
изображение пред галопиращ пулс,
засмукването на цигарен дим
пред рискования допир с устни,
липсата в свистенето на прилеп,
пред разходка под свободен водопад,
почти неуловимото пред порива отдаден,
щракването на нощта в стая,
пред голотата на искра,
Дъждът изкъпал себе си,
се полива сам
с още от себе си.
Краде отложени светкавици
и причинява облаци, останали без отговор и смисъл
красиво да се изпарят.
© Лилия Минева Всички права запазени