Предсказание
С утрото ще се уреждат
дългочакани неща.
Ранобудната надежда
пак ще тръгне с младостта.
И днес враната в гнездото
ще нахрани челядта.
Ято тръгва си, защото
пак ще дойде есента.
Зимата ще изрисува
по стъклата пролетта,
после заедно с капчука,
ще почука любовта.
Но из някаква пролука,
пълзи старата тъга,
а не трябва тя от скука -
да се срещне с радостта.
Но най-важната поука,
от най-важните неща -
че денят ще е сполука
и не се предвижда тука,
дата, с края на света.
© Виолета Томова Всички права запазени