6.10.2010 г., 21:30 ч.

Приказката на дъжда 

  Поезия » Друга
971 0 11

Дъждът нежно

ме събуди.

Потропваше с пръсти

по стъклото,

досущ като

нетърпелив разказвач.

Докато си правех

кафе, той плавно

започна своята

приказка

с "имало едно време"...

Сгушена

във още топлото одеяло

разбрах всичко.

За гарваните-интриганти

и писмата, скрити

в цвета на еделвайса.

За тайните пламенни,

които пазят

сивите облаци.

За красотата в тъгата

и мелодията,

която може да рисува.

Дъждът ми разказа.

© Таня Атанасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??