16.07.2010 г., 11:14 ч.

Пристрастеност 

  Поезия
558 0 1

Пристрастеност

 

Събуждам се празна. По-празна от нищо.

Прозявка. Прозорец. Проблем – пак живот.

Да пробвам да дишам сега е излишно.

Защо да се мъча? Нали съм робот?

 

В протест продължавам. Проходих. Прописах.

Проплаках. (Но вече не правя така.)

Приумици странни – дори аз се слисах –

предплащаш си вяра, а вземаш тъга.

 

Прогоних от себе си празните притчи.

Промиват ми мозъка. Що за робот?

Що за робот, щом проскърцвам `обичай`?

И що за робот с наркотик – кислород?

© Владислава Генова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Приемам съжденията ти,но в края на краищата философски погледнато нас хем ни има,хем ни няма,но пак сме за да си задаваме въпроси и да преживяваме какво ли не.Прегръщам те,мила!
Предложения
: ??:??