Блажени миротворците, защото те
ще се нарекат синове Божии.
Матей 5:9
Дърветата протягат към Твореца обгорените си клони.
Не могат да говорят, но сълзите по стъблата им се стичат…
Прегърнали са с корени земята, да избягат неспособни
от бомбите, снарядите… от нашето човешко безразличие.
След взривовете неми са и птиците. Ранени от осколки,
телцата им се сгърчват. И смъртта повежда битката с живота…
Останаха ли праведни сред нас, че ни търпиш? Но още колко?!...
Гневът Ти справедлив не приближава ли пределната си кота???...
Задавя се пръстта от кръв – разсечено е тялото Христово!
Команда, залп!… И братът покосява брат си "в името Господне"!
Безумците забравиха словата Му: "Блажени миротворците…"
Планетата делят... Но тя е Твоя, а е тяхна преизподнята!
Албена Димитрова
24.4.2023.
София.
© Албена Димитрова Всички права запазени
Бъди здрава, вдъхновена и благословена!