Магията ти ще усетя ли,
да съживи, или отчая?
Къде е краят на сърцето ми?
Къде е твоето начало?
Кое е сън, кое е явното?
Кое – заветната черта,
която половù отсамното
от ледената чернота?
Или: от болката утехата?
Или: от ехото гласа?
Човече, ето ме! И ето те!
Две половини на света.
Две половини. Но не цялото!
И на раздела между тях,
седим. И докато сме тук
и краят сме си, и началото,
един за друг, един за друг...
© Райчо Русев Всички права запазени
един до друг...