25.09.2016 г., 8:47 ч.

Признание 

  Поезия » Друга
560 4 3

ПРИЗНАНИЕ

 

Не беше за това, че те обичам.

Че знаех вече странностите на нощта.

Когато името ти, непознато, сричам.

И искам да си върна младостта.

 

Не беше за това, че вече мога

Да видя красотата на покоя.

Гол бих бил с теб. Сега съм с тога.

Без нея нямаше да бъда тоя –

 

Играчът, който губи всичко, за да се запази:

Оглежда се в чаши, в зарове, в лъжи.

В пари и вещи, в евтини любови и в екстази,

Но не и в теб. Защото ще боли.

 

Трябва много смелост да поникнеш.

Да възвестиш като камбана, че си тук.

Не беше затова, че те обичам.

Беше затова, че... съм съпруг.

 

И друго беше – че си тръгнах.

Без да изрека копнежа на сърцето.

Беше страх, че в тебе зърнах

Част от рая на небето.

 

© Владимир Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубаво! Малко тъжно, когато се отказва някой от Любовта... Всъщност това възможно ли е? Да се откаже? Мисля - не. Любовта е чувство, не можеш да му заповядваш, да го спреш насила... може само да си тръгнеш.
  • Добре е, че си признаваш!
  • Е това сте вие, мъжете - страх ви е от любовта! Приятелска прегръдка за страхотния стих!
Предложения
: ??:??