10.08.2013 г., 20:23 ч.

Призрак балкански 

  Поезия » Гражданска
536 0 5

Опомни се навреме, човеко!

Поразтъркай очите си, брат!
Не е нужно да ходиш далеко -
до Чикаго, а после назад.

 

Тук си имаме призрак балкански.
Много явен... Дори вездесъщ.
Той изпълва душите пиянски
и царува нашир и надлъж.

 

Все едно му е кой управлява.
Ляво, дясно, са баш комшулук.
Във дисагите пъха държава
и мирише на чесън и лук.

 

Либерал или сбита консерва.
С обещания - вчера за днес.
Той владее на масите нерва
и го дърпа с премерен финес.

 

Простотия си има в излишък.
Тя за него е жезъл и власт.
Сто пера са готови да пишат,
че е господ на всеки от нас.

 

Със мускалчета, шменти-капели,
ни омайва и здраво държи.
И го следваме живи-умрели
за едните надути лъжи.

 

Опомни се навреме, човеко!
Поразтъркай очите си, виж!
Тоя, който разстреля Алеко,
сто години кове си престиж.

 

Призрак броди в земята ни клета.
Като вирус, от власт пощурял.
А Щастливецът - там на небето,
ни се чуди на тъжния хал...

 

(Възходът на падението)

© Ясен Ведрин Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Като за учебник!Аплодисменти!
  • Благодаря ви - Елена, Пламен и Росица! Бъдете щастливци!
  • Много точно и силно. Браво!
  • От сто години до днес печели всички избори!Аферим ти Бай Ганьо!Машалах!
    До като гласуват само пенсионерите и продалите гласа си все ще е така.Трябва да се вьведе задьлжително гласуване,иначе сме обречени!
  • А Щастливецът - там на небето,
    ни се чуди на тъжния хал...
    Много вярно казано! Споделям!
    Поздрав!
Предложения
: ??:??