Сиянията, сенките от облаци
в развиделяването -
река от пламък прекосяваща небето
в най-ранното му утро -
отблясъците на деня
във погледите ни пробудени,
извърнати нагоре.
Светлината разтваря всяка мътност,
облака съблича - тъмната му дреха,
озарява синьото,
събужда за птиците простора.
Гнездят дърветата
разтворили зелените си длани.
Тревите скриват сенките ни.
© Boyana Всички права запазени