17.01.2017 г., 11:25 ч.  

Продължение на първата ми книга 

  Поезия » Гражданска
286 1 0

60/ Видях Иран и от небето,
пътувайки със самолет.
Кръстосвахме го общо взето,
но нека да вървим под ред.
Подготвяхме се по страната.
Подбирахме със вкус местата,
достигнахме и до Ормуз,
в Бендер Абас, старинен туз,
видях и пясъчни пустини,
каспийската им низина,
със галеща зеленина,
с подпалено небе най-синьо!
И други още пет-шест града,
по работа и за награда!

 

61/ Посетих в Катар и Доха,
а бях за малко и в Дубай,
в Гуанджон не ми беше „плохо”,
това е някъде в Китай.
Прекарвахме не лошо дните,
подготвяхме се за борбите.
Не казвам, че живяхме в Рай,
но свикнахме със този край.
Общувахме по телефона
със наш'те хора и страна...
Душата ти щом е сама,
тъгува вечно за дома.
Копнеж по близки и страна
и мене там ме обхвана!

© Hristo Slavov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??