30.03.2022 г., 17:31 ч.

Пролет е 

  Поезия » Друга
369 0 2

Отстъпи уморена тишината

пред нежните лъчи на него ден.

Във сребърните локви на земята,

роди се нов живот. Зелен.

И птиците завърнаха се тихо

от пътя дълъг. Дълъг и суров.

Два черно-бели щъркела игриво

се сгушиха под чистия надслов

на тази нежно бяла пролет.

Светът е от въздишки уморен.

Не ще се случи някога отново

нощта да има власт над моя ден.

 

Отстъпи уморена тишината

пред нежните лъчи на него ден.

И птиците дойдоха на земята

със дъх на райска песен. Нов рефрен.

© Diamonique Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря! Радвам се, че се е харесало
  • Хубав пролетен стих си написала. Възраждащ. Четох го няколко пъти и все ми харесва. Значи си е хубав по рождение, защото е пълен с истинска поезия.
Предложения
: ??:??