12.04.2014 г., 23:24 ч.

Пролет - Тя 

  Поезия » Друга
421 0 4

 

 

 

                   Пролет - Тя.

 

         Онази кокетка - отвън,

          мами златистия залез.

         Красива, като фея от сън,

          не мисли за края фатален,

          а когато минава момче,

          тя го задиря с усмивка.

          Погалва невръстно дете.

          Старикът пред нея притихва.

          Заплаче ли - идва дъждът

          и мие прахта от стъклата.

           Замислен, затичва се мъж,

           днес ще догони мечтата.

           Онази кокетка - отвън,

           лудее със своята младост,

           нахлува и в тъжния свят,

           дарява букетчета радост.

           Онази кокетка - отвън,

            никога тя не мъдрува,

            дори в окования град,

            с надеждата двете гостуват.

© Виолета Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??