22.03.2014 г., 19:50 ч.

Пролетта 

  Поезия
428 1 3

Пролетта се стяга за невеста.

Иска да пристане на Южняка.

Птиците долитат с благи вести,

 а земята топла ласка чака.

 

Слънцето е сватбена пендара,

 украсило момината шия.

Кумът Вятър портите разтваря

 и препуска с коня халосия.

 

Гости са тревите и цветята.

Сватовете тънки дари диплят.

Ясна Месечина е кумата,

 а звездите весело подрипват.

 

Хората  дивят се и се радват

 от сърце. И щедро благославят.

Че чрез тая тежка, чудна сватба

всеки път животът продължава.

 

Честита Първа Пролет на всички!

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??