21.10.2022 г., 10:00 ч.

Пророческо 

  Поезия » Пейзажна, Философска
393 1 6

С най-топлите, с най-пъстрите очи,
развявайки къдрици с цвят на кестен,
е циганското лято. Мен гълчи,
но нравът му е всекиму известен.
 От слънце зайче, в син, небесен вир,
цветя, усмивки, смях... И най-подир,
завърши ли с измамите изкусни
ще дойде зима, с посинели устни.

Врабчетата – на този град душѝ,
ще цвъркат тихо край комина пръстен
и северняк – злобар ще заглуши,
смеха на всички. Кръстен–недокръстен.  
Чемширите ще скрият преспи сняг,
ноември – гладен и дръглив голтак,
ще зъзне дълго и без звук, по кучи,
щом на човек, сред хората не случи...  

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??