2.09.2014 г., 12:45 ч.

Прощаване 

  Поезия » Друга
630 0 8

Надморска вечер. Гларусов концерт.

                  Луната над морето злато плиска.

Не се вредих пред бара за куверт.

 

                  Но всъщност аз не съм се и натискал.

Не ми се гледат "мацета" - за фон,

                  ни гадни, кухоглави "супермени"

и келнери, застинали в поклон,

                 полуартисти, псевдоманекени...

 

Тогава накъде? Прекрасно знам,

                 че вече ме насъсква самотата.

Човек не е роден да хълца сам,

                 когато е изключен от играта.

 

Оттук, от кея, виждам оня нос,

                 където бях през лятото със... Стига!

Към спомените вече няма мост!

 

                 И котва няма. Няма и верига.

Достатъчно! Влудяващият бряг

                ми шепне нещо, с нещо ме погалва.

Но аз не искам на изпроводяк

                пак стари пепелища да разпалвам!

 

Довиждане, море! Ти - мой протест,

                  и болка, и присъда, и награда!

 

Откак се помня, аз не знам до днес

                 към мене да си имало пощада...

 

Но аз те искам. Винаги. До гроб!

                 И винаги към тебе ще се връщам!

 

Приемам да съм твой покорен роб,

                 щом твойта власт над мен е вездесъща!

 

               

© Чавдар Тепешанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??