25.10.2020 г., 16:54 ч.

Пуловер от четири цвята 

  Поезия » Гражданска
179 0 3

Изплетох си пуловер от четири цвята.

И от четири нишки различни.

Преплитах, разплитах, намятах с иглата,

за да се получат шарки прилични.

 

Първата нишка – меланж разноцветен

от спомени скъпи, безценни дори.

Спомен от детството – така мимолетен…

От твоята прегръдка в ранни зори…

 

Втората – тъмната, от болка изпредена,

от чувства наранени и много тъга

по изгубени хора и разни възможности…

Болка, с която и днеска вървя.

 

Третата – червената, гъсто наситена

с много раздадена, чиста любов.

Безрезервна, бих казала – изключителна…

За мен и за теб – благослов!

 

Най-много вложих от бялата.

Цвят на надежда и цвят на мечти.

Нея не жалих, оплетох я цялата.

Нека завинаги да ги задържи.

 

Есен житейска и есен реална,

Време прохладно е този сезон.

Повтаряемост неизбежна, даже банална…

Вдишвам я вече,… природен закон!

 

Пуловер намятам от четири цвята,

Дреха от изживяно, истинско злато!

Пуловер за зимата, да ми топли душата.

Но не бих се отказала и от циганско лято!

 

© Даниела Виткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??