24.12.2007 г., 10:55 ч.

Път към звездите 

  Поезия » Философска
1152 0 12

Събрах разпилени надежди,

в душата на топло ги скрих,

съдбата погледнах под вежди,

красота в любовта преоткрих.

Запалих на вярата огъня,

поддържах го жив, да искри,

разпъна ме Дяволът, Бога

 потърсих в далечни гори.

Тъмните сили в душата

напират, зове ме смъртта,

протегнах ръка към съдбата,

почувствах сърцето в гръдта.

Приласка ме с прегръдка нощта,

денят ме изпълни със сила,

гори на живота свещта,

вървя, по пътя не спирам.

Своята мисия следвам

по пътя житейски нелек,

стари пътеки изследвам,

пътища в новия век.

Красота в любовта преоткрих,

запалих на вярата огъня,

в душата надеждите скрих,

последвах завета на Бога.

По пътя си дири оставих,

пребродих Вселената звездна,

мостове здрави поставих,

запълних житейските бездни.

 

Поздравления на всички за празниците.

Поддържайте огъня на вярата, надеждата и любовта.

© Димитър Станчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??