Добре, че има дни на раждане...
когато се излюпваме изпод сметта!
Не е заря. А мъничко прераждане.
Заслужава си обаче
смелостта...
И както бели птици се привиждат
на всяка емигрираща душа...
излишните слова ще я зазиждат...
Най-страшно е в килия.
Със крила.
Презряна и пресипнала от грохот
камбаната в безпътния ти храм
ще падне. Вместо нея ще е тропот.
На грешни стъпки.
Щом останеш сам.
ЩЕ разпилееш всичките олтари,
белязани от блудства и канони.
И миг след миг блажено... ще изгаряш,
защото смелостта изисква огън!
© Катя Всички права запазени
...
!!!*