Nov 4, 2007, 12:03 PM

Раждане 

  Poetry » Other
1473 0 17

 

Добре, че има дни на раждане...
когато се излюпваме изпод сметта!
Не е заря. А мъничко прераждане.
Заслужава си обаче
смелостта...
И както бели птици се привиждат
на всяка емигрираща душа...
излишните слова ще я зазиждат...

Най-страшно е в килия.

Със крила.

Презряна и пресипнала от грохот

камбаната в безпътния ти храм

ще падне. Вместо нея ще е тропот.

На грешни стъпки.

Щом останеш сам.

ЩЕ разпилееш всичките олтари,

белязани от блудства и канони.

И миг след миг блажено... ще изгаряш,

защото смелостта  изисква огън!

© Катя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??