23.12.2017 г., 10:18 ч.  

Ранна рожба 

  Поезия » За деца
1025 5 24

Рано рожбичка ранила,
рано песничка извила –
песен бодра, песен звънка,
смая даже Петльо вънка:
"Ставай, мамо, няма време!
Мене хич не ми се дреме,
че не ми достига пладне!
Ей го – слънцето ще падне!
Бързам да се налудувам,
бързам теб да нацелувам,
бързам вънка да играя,
не седи се в тази стая!
Знай, от всичко най-обичам
като вятъра да тичам!
Идвай, че ще се принудя
всичко живо да събудя!"

© Миглена Миткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??