По пътеката само, по мириса техен
разбирам спокойно по начин най-лесен
за разходката нежна на мъж и жена –
той догонва я сякаш, но бяга му тя.
Наперено, гордо, по стъпките само
личи как се движи, обърнала рамо
към него, с едвам доловима усмивка
и поглед, във който притеснение липсва.
А някак си нервно след нея той бяга,
набързо пристъпва, и спира, посяга
към цвят, но го пуска разсеян,
от нейния поглед направо отвеян.
А тя се забавя и често го гледа,
заинтересованост малка показва и бледа
усмивка му дава наперено, и бърза,
че всичко е някак премерено.
А той не разбира – след нея тича пак
и мисли какво да направи и как
да я стигне, как да я прегърне,
мисли към него дали ще се обърне.
Така си вървях – на пътеката края!
Как свършва историята тяхна – не зная!
Разходка е нежна на мъж и жена,
той догонва я сякаш, но бяга му тя.
© Катя Делчева Всички права запазени