15.11.2012 г., 13:54 ч.

Размисли в Бандер Аббас 

  Поезия » Гражданска
293 0 0

Аз тука сякаш съм заточен...
О, по-самотен
 до днес не съм бил.
И времето ми
 така се проточи,
в затвор съм,
 сякаш съм убил!

Но никой не ми е виновен...
По своя воля дойдох...
И съм тук!
Не искам да съм голословен,
присъда си подписах аз!
Не някой друг!

Аз тук съм спрял,
живея с чужди нрави,
с народ далечен,
съвсем непознат...
По-иначе се всичко
тука прави.
Не срещам тука
своя брат!

Макар че тук съм
 доброволно
и търся предпоставки
 за живот,
за мене всичко туй
 изглежда болно,
та аз съм само
 със един живот!

О, аз съм вече на години,
не мога да си върна младостта!
Във лутане света преминах,
пропуснах в лутането същността!


Макар добре, че ме приеха!
Но винаги аз тука ще съм чужд!
Най близките
с гурбета ми отнеха,
а сред приятели
сега съм уж!
 16.08.2006г. Бандер Аббас-Иран

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??