птици излитат в различни посоки
едно и също обещават
след тях се ражда
утро -
плъзва се като люспа
от мокро тяло
разсипва пръски разтопено сребро
изригва
просветлява и
в зениците застива...
тук съм
там където лудува вятърът по върховете
с дъх на гора
на бор и смола
полуизгнила шума с дъх на мускус...
каква добра тишина
за любовно ложе -
да поскитат сенките
да се плиска чиста вода
да разпръсква тънка мъгла мисълта за лято
като птица
не можеш с ръка да ме държиш
в клоните зелени лудо зелени...
сега ме боли и ливадите попиват мириса
на тъга
... а споменът е от високото - два клона
като камертон
и седло между тях да се помечтае -
Бог ме обича
и там на откритото ме чака добър човек
дано е щастлив
моля се
и молитвата съм
когато своите ги няма...
© Дима Всички права запазени
там където лудува вятърът по върховете..."
Поздравления!